Onderhoudtips borstprothese

De verzorging van de prothese:
  • Met zeep wassen op de hand of mee onder de douche nemen
  • Bij een prothese met een microvezelachterkant niet aan de stof trekken
  • De natte microvezel droogt zeer snel als de prothese op een handdoek wordt gelegd
  • Droogtijd ca. 1 uur
  • Zout- en chloorwater en crémes beschadigen de prothese niet, maar aggressieve reinigings- en oplosmiddelen wel
  • Spitse of scherpe voorwerpen kunnen de folie beschadigen. Deze schade is onherstelbaar

  • Leg de prothese voor het slapen gaan in de doos of speciale opberg koffer. De prothese blijft zo mooi in vorm.

 

 

Klachtenprocedure:

Na 2 jaar vergoeden de meesten zorgverzekeringen weer een nieuwe borstprothese. Dit is ook de termijn dat een prothese, die goed wordt onderhouden, zeker mee gaat.

Heeft u toch een klacht over de prothese, kom hiermee dan terug naar de mammacare adviseuse, Simone Nieuwenhuijze -  de Witte bij Speciaalzaak Simon. Een klacht wordt direct in behandeling genomen zodat u binnen 5 werkdagen een reactie terug krijgt. De klacht wordt bekeken. Indien het nodig is, wordt de klacht met het contactpersoon van de betreffende fabrikant besproken. Samen met de fabrikant proberen we tot een oplossing te komen om de klacht naar tevredenheid af te handelen. Als de fabrikant niet tegemoet komt m.b.t. de klacht zullen we samen met de zorgverzekering tot een oplossing moeten komen.

Indien u niet tevreden bent over de aanmeting van de prothese, neem dan binnen 2 weken contact op met de mammacare adviseuse, Simone Nieuwenhuijze – de Witte bij Speciaalzaak Simon. Dan maken we een nieuwe afspraak om de prothese nog eens op te meten.

Speciaalzaak Simon, mammacare adviseuse Simone Nieuwenhuijze – de Witte is aangesloten bij Nederlandse Vereniging Mamma Care Zorg, NVMCZ, via deze branchevereniging zijn we aangesloten bij de klachtencommissie www.erisietsmisgegaan.nl of https://nvmcz.nl/klachten-procedure/

Ook is Speciaalzaak Simon aangesloten bij SEMH, stichting erkenningsregeling voor leveranciers van medische hulpmiddelen, u kunt dit vinden via https://www.semh.info